Analyse om Fødestedskriteriet er udkommet

Forsoningskommissionen præsenterer endnu en rapport, denne gang en analyse af fødestedskriteriet. Analysen er udarbejdet af Jakob Janussen, den kan nu hentes i hjemmesiden.

Fødestedskriteriet som omhandler løn- og ansættelsesforhold betinget af fødested, er en del af Grønlandshistorien som har berørt mange mennesker. Derfor har det været vigtigt for Forsoningskommissionen, at få afdækket emnet samt inddrage de berørte via en spørgeskemaundersøgelse.

”Dette er en af de vigtige rapporter som vi udgiver. Et af vores formål i kommissionen er, at grønlænderne skal så vidt som muligt kende deres historie. Men også, at Grønlandshistorien skal skrives ud fra grønlændernes egne fortællinger”, udtaler Forsoningskommissionens Formand Josef Therkildsen.

Ligeledes udtaler Jakob Janussen,

”Historien bag emnet bliver beskrevet i analysen, som har eksisteret i fra midten af 1960´erne og ca. 30 år frem. Kernen i analysen er kriteriets konsekvenser for det grønlandske samfunds udvikling og for forholdet imellem det danske og grønlandske samfund”.

Analyse om med fødestedskriteriet med undertitlen ”-efterlyst fuldstændig ligestilling førte til diametralt modsat resultat” kan hentes i Forsoningskommissionens hjemmeside www.saammaatta.gl.

For yderligere information kontakt: Forsoningskommissionens sekretariat, E-mail: molm@nanoq.gl, Tlf. 34 67 96/55 98 01