Lyt til konferenceoplæggene

Forsoningskommissionen afholdte succesfuldt konference i dagene 1.-2. april 2017 i Ilulissat, nu kan de interesserede lytte til oplæggene i Forsoningskommissionens hjemmeside.

Dem der ikke fulgte med til konferencen, har nu mulighed for at lytte til forskellige fagfolks fremlæggelser. Hovedemnerne var: Forsoning og afkolonisering. Teori, metode og praksis. Viden, identitet og rettigheder. Kolonial og post – kolonial dimensioner. Historie, mundtlige traditioner og teoretisering.

”Der var gode og medrivende fremlæggelser, der var også spørgelyst samt indholdsrigt debat blandt tilstedeværende. Det var formålet, men vi ville også opnå at hente forskellige viden fra deltagerne. Vidensdeling og debat var højdepunkter i konferencen, de skal blandt andet bruges til den kommende betænkning”, udtaler Forsoningskommissionens Formand Josef Therkildsen.

Tre sprog blev brugt under fremlæggelserne, som var grønlandsk, dansk og engelsk. Man kan lytte optagelserne i http://saammaatta.gl/da/Ilulissani-Ataatsimeersuarneq/Lydfiler-under-Konferencen-i-Ilulissat.

Yderligere information kan sekretariatet kontaktes: Forsoningskommissionens sekretariat, E-mail: molm@nanoq.gl, Tlf.: 34 67 96