Grønland har mistet en stor kender til fiskeriet

 

Det er med sorg, jeg erfarer den 10. april 2017, at afdelingschef i Departementet for Fiskeri og Fangst, Petrus Holger Biilmann, er afgået ved døden.

Jeg vil hermed på Naalakkersuisuts vegne bringe min dybeste kondolence til hans hustru, hans børn, og alle hans nærmeste.

Der er mange fiskeri-kendere i Grønland, som kommer til at savne Petrus Holger Biilmann, som en person, der har indgående kendskab til fiskeriet i Grønland.

I kraft af at Petrus Holger Biilmann har beskæftiget sig med fiskeriet i de seneste mange år, har han sat sit tydelige præg på udviklingen af Grønlands fiskerihistorie.

Han blev ansat i Departementet for Fiskeri og Fangst den 1. april. Han mødte på sin nye arbejdsplads, den 3. april, en uge før han afgik ved døden.

Hans store vision var at sætte sit fingeraftryk på den forestående fiskerilov, som har været længe undervejs.

Jeg er ikke i tvivl om, at han ville have en stor indflydelse af den forestående fiskerilov, idet han har dybt kendskab til fiskeriet.

Jeg vil karakterisere ham som en pligtopfyldende, glad og hengiven person.

Petrus Holger Biilmann, der er født i 1954 i Maniitsoq, var direktør for KNAPK, før han trådte sin nye stilling som afdelingschef på Departementet for Fiskeri og Fangst. Han var kontorchef i det daværende fiskeridirektorat, og var blandt andet direktør for APK, sammenslutningen for havgående trawlere.

Han er uddannet inden for handel på Ikast Handelsskole. Han har taget flere supplerende uddannelser, som han som leder har haft stor gavn af.

I sine yngre dage var han en habil langrendsløber, idet han har vundet flere grønlandsmesterskaber i flere discipliner. I øvrigt var han også en god taekwondo-kæmper.

Petrus Holger Biilmann efterlader sin kone Charlotte, og tre børn, og et barnebarn.

Æret være hans minde.


Hans Enoksen,
Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst


Kontaktperson Jørgen Isak Olsen, departementschef, Departementet for Fiskeri og Fangst. Email: jio@nanoq.gl