Foreslå kandidater til Nordisk Råds miljøpris 2017

Årets tema for Nordisk Råds miljøpris er initiativer, som bringer os tættere på det affaldsfrie samfund. Alle kan være med til at foreslå kandidater.

Miljøprisen tildeles en nordisk erhvervsvirksomhed, organisation eller person, som på forbilledlig vis har formået at integrere hensynet til miljø i sin virksomhed eller i sit virke eller på anden måde har udøvet en ekstraordinær indsats for miljøet.

Kender du en erhvervsvirksomhed, organisation eller en person, som gør en indsats for at promovere, udvikle eller benytte affaldsfrie løsninger? Så har du nu mulighed for at nominere din kandidat til en fornem pris. Den eller det, som prisbelønnes skal have et nordisk perspektiv, virke i Norden og/eller i relation til parter udenfor Norden.

”Det ligger mig meget på sinde, at vi bortskaffer vores affald miljørigtigt, og at vi har fokus på også at minimere mængden af affald, vi producerer. Derfor glæder jeg mig over dette års tema. Det er vigtigt at støtte op om nytænkning og innovation indenfor dette område”, udtaler Naalakkersuisoq for Selvstændighed, Natur, Miljø og Landbrug, Suka K. Frederiksen

Du kan nominere ved at udfylde et nomineringsskema på www.norden.org. Der skal vedlægges højst én A4- sides begrundelse.

Fristen for nominering af kandidater er 19. april 2017.

I juni offentliggøres de nominerede til Nordisk Råds miljøpris og prisen bliver overrakt for 23. gang ved Nordisk Råds prisuddeling 1. november 2017 i Helsingfors. Vinderen modtager 350.000 kr.

For yderligere oplysninger, se www.norden.org eller kontakt ministersekretær Naasunnguaq Olsen på e-mail: nasu@nanoq.gl eller telefon 523684.