Vittus Qujaukitsoq deltager i ICC’s Economic Summit

Vittus Qujaukitsoq

Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel, Energi og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq deltog i perioden fra den 28. – 30. marts i ICC’s Economic Summit i Anchorage, Alaska.

Vittus Qujaukitsoq udtaler, ”Det var opløftende at høre de mange konstruktive input fra arktiske virksomheder og organisationer, som alle peger på vækstmuligheder knyttet til et tættere samarbejde mellem de arktiske virksomheder”, og tilføjer

”Det er med interesse, jeg noterer mig, at man på mødet blev enige om, at undersøge muligheden for at etablere et International Inuit Business Council, som i givet kunne være platform for et styrket samarbejde og netværksdannelse på virksomhedsniveau”.

På konferencen har virksomheder og organisationer, som opererer i det arktiske område, givet deres bud på udviklingspotentialer og samarbejdsmuligheder.

Blandt virksomhederne kan nævnes et af de dominerende olieselskaber i Alaska – ConocoPhilips - som gennemgik selskabets aktiviteter i det arktiske område.

Royal Arctic Line præsenterede sin nye virksomhedsstrategi, som bl.a. bygger på et omfattende samarbejde med det Islandske rederi Eimskip.

Andre præsentationer kom fra First Air, the Mining Association of Canada m.fl. Alle med temaet: hvordan kan samarbejde styrke økonomisk vækst og jobskabelse I regionen.

Desuden præsenterede repræsentanter fra Grønland, Canada og Alaska de erhvervsaktiviteter og vækstinitiativer der er iværksat i de enkelte regioner.

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Akitsinnguaq Olsen på tilf. 58 89 19.