God stemning til borgermøde i Sisimiut

Der var interesse, spørgelyst og generel glæde over afholdelse af mødet under formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsens borgermøde i Sisimiut tirsdag aften. Det var starten på en række borgermøder, som også skal holdes i Ilulissat, Qasigiannguit og Aasiaat i de følgende dage.

Der var op mod 50 borgere der valgte at bruge deres aften på at høre om Naalakkersuisuts arbejde og mål, selvom der var valgdebat på lokalt tv. De fremmødte interesserede sig for at høre om Naalakkersuisuts holdninger vedrørende vejen fra Sisimiut til Kangerlussuaq, indhandlingspriser på hellefisk og torsk, forsøgsfiskeri med søpindsvin og mulighed for lempeligere lovgivning for grønlændere til at få udstedt jagtbevis efter tilbagevenden fra udlandsophold. Men der var også spørgsmål vedrørende pensionsreformens indhold, hvornår grønlandsk bliver det vigtigste sprog i administrationen, muligheden for flere uddannelsesretninger i Råstofskolen og ikke mindst behandling af seksuelt misbrugte børn og voksne med senfølger.

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen udtaler:

”Jeg er glad for, at jeg kunne komme til Sisimiut, og møde borgerne. Der var rigtig god stemning og spørgelysten var stor. For mig handler åbenhed om, at møde vort lands indbyggere ansigt til ansigt. Jeg kan fortælle direkte om Naalakkersuisuts arbejde, og besvare spørgsmål og kommentarer lige på stedet. Den form for kommunikation er inspirerende og giver et godt billede af hvad der optager folk.”

I februar var formanden for Naalakkersuisut i Maniitsoq, Kangerlussuaq og Kangaamiut. Efter borgermøderne i Sisimiut, Ilulissat, Qasigiannguit og Aasiaat har formanden for Naalakkersuisut planer om at komme yderligere til andre byer. Når planerne kommer på plads vil de blive oplyst løbende.

Borgermøderne i disse dage holdes i:

Ilulissat onsdag den 8. marts 2017 kl. 19.30 – 21.30 i Majoriaq.

Qasigiannguit torsdag den 9. marts 2017 kl. 19.00 – 21.00 i Efterskole Villads Villadsen

Aasiaat fredag den 10. marts 2017 kl. 19.00 – 21.00 i Forsamlingshuset

For yderligere spørgsmål, kontakt informationschef Paornánguaq Kleist på mobil +299 559424 eller e-mail paok@nanoq.gl.

Se billedserien fra borgermødet i Sisimiut