Råstofminister skal møde investorer i Canada

Múte Bourup Egede mødes med store internationale investorer til et særligt arrangement før den store minekonference i Toronto

Múte Bourup Egede mødes med store internationale investorer til et særligt arrangement før den store minekonference i Toronto.

Han vil tale direkte med investorer og mineselskaber og høre deres vurdering af udviklingen: Er der et opsving på vej – og hvordan kan Grønland få mest ud af det, når verdensmarkederne begynder at gå op?

Fredag rejser Naalakkersuisoq for Råstoffer Múte Bourup Egede til Toronto i Canada sammen med en grønlandsk delegation, der tæller hele 34 virksomheder. Målet er PDAC – verdens største messe og konference for mineindustrien. I år er spændingen ekstra stor, for noget tyder på, at udviklingen er ved at vende for den internationale mineindustri.

– Jeg glæder mig til at mærke markedet, siger Múte Bourup Egede, der udover den store grønlandske markering på konferencen – Greenland Day, mandag den 6. marts – er vært for et særligt arrangement for 40 specielt inviterede internationale investorer, aftenen før PDAC-konferencen starter for alvor:

– Det er en unik mulighed for at tale personligt med nogle af de virksomheder og personer, der bestemmer hvor der skal investeres i mineindustrien de kommende år. Jeg håber på en tæt og åben dialog, der giver dem inspiration til at tænke på Grønland som en spændende og attraktiv mulighed, siger Naalakkersuisoq for Råstoffer.

Han understreger, at han lige så meget er i Toronto for at lytte: – Dialog og åbenhed er mine mærkesager, og derfor er jeg interesseret i at tale med så mange som muligt, der har erfaringer, viden og holdninger at dele. Mineindustrien er en global industri, og vi skal ikke være bange for at lære af andre, slutter han.

PDAC-konferencen varer til onsdag i næste uge.


Årets PDAC-messe i Toronto kan blive stedet, der indikerer om den internationale mineralindustri har fået mod på at investere igen. (fotocredit PDAC)


PDAC-konferencen arrangeres af den canadiske mineindustri og er kendt for at være verdens måske vigtigste årlige begivenhed for industri, investorer og andre, der beskæftiger sig med mineralefterforskning og –udvinding. Sidste år var der mere end 22.000 deltagere, og antallet i år ventes at vokse.

Greenland Day den 6. marts er en særlig event, arrangeret af Grønlands Erhverv, Arctic Cluster of Raw Materials og Departementet for Råstoffer i samarbejde – der ventes op mod 200 deltagere til dette arrangement.

Múte Bourup Egedes møde med udvalgte internationale investorer finder sted i samarbejde med den danske ambassade i Canada og generalkonsulatet i Toronto.

For yderligere information kan der tages kontakt til:

Jane Petersen Lantz

Ministersekretær - Departementet for Råstoffer

tlf: 346839, e-mail: japl@nanoq.gl

 

Jørgen Hammeken Holm

Departementschef - Departementet for Råstoffer

tlf: 346846, e-mail: joeh@nanoq.gl