Kim Kielsen: De unge skal selv forme deres fremtid

Ungdomsparlamentet er samlet i Nuuk. Torsdag formiddag besøgte Ungdomsparlamentet Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen og Naalakkersuisoq for Selvstændighed, Natur, Miljø og Landbrug Suka K. Frederiksen. De unges interesse for Naalakkersuisuts arbejde og dagligdag var stor.

Ungdomsparlamentarikernes spørgsmål handlede især om arbejdsmarkedet. F.eks.:

”Hvilke tiltag arbejder Naalakkersuisut med, for at få arbejdsduelige i arbejde?”

”Hvad bliver der gjort for at skabe arbejdspladser til unge ledige?”

”Flere og flere har sygdomme, som forhindrer dem i at arbejde – hvad kan man gøre ved det?” og

”Vi har brug for penge for at kunne blive selvstændige – bør vi ikke skabe mulighed for at eksportere bl.a. husflid?”.

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen sagde bl.a. til de unge:

”Det er vigtigt, at alle lærer vigtigheden i at have et arbejde og bidrage til sit eget liv og til samfundet. Forældre skal være med til at forme børnenes liv, allerede tidligt fra barns ben. Det skal være tiltrækkende at få sig en uddannelse, for samfundet har brug for, at I tager jer en uddannelse. Ved at tage jer en uddannelse giver I jer selv mulighed for at arbejde med det, I kan lide og har interesse for. Det er jer der skal overtage roret fra os. Derfor skal I tro på jer selv og være positive, og huske på, at I selv har ansvaret for at forme jeres fremtid.

Derimod er det Naalakkersuisuts opgave at skabe rammerne for nye arbejdspladser inden for fokusområderne i erhvervene fiskeri, turisme, råstoffer og andre væksterhverv. Det vil være med til at skabe vækst i økonomien, som vi har hårdt brug for i vores vej mod selvstændigheden. Vi må bruge den tid vi har brug for, til at fjerne stenene på vejen én for én, for at I kan tage en beslutning om, hvorvidt vi skal blive selvstændige eller ej.”

Se billeder fra Ungdomsparlamentets besøg.

For yderligere oplysninger, kontakt informationschef Paornánguaq Kleist på mobil +299 55 94 24 eller e-mail paok@nanoq.gl.