2-årig studieforberedende uddannelse for voksne

Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke (IKIIN) opstarter august 2017 en 2-årig studieforberedende uddannelse på GUX Aasiaat som forsøgsordning.

Uddannelsen er rettet mod voksne på mindst 23 år med relevant erhvervserfaring, som har brug for at opkvalificere sig til videregående uddannelse herhjemme eller i udlandet.

”Uddannelsen imødekommer et behov for uddannelse af voksne med ønske om at studere med andre voksne og som ønsker en hurtigere vej til videre uddannelse end den 3-årige GUX”, udtaler Doris Jakobsen.

Dog er denne nye 2-årige uddannelsesmulighed ikke lige så omfattende, som den 3-årige, og giver dermed ikke direkte adgang til lige så mange videregående uddannelser, som den 3-årige GUX.

Uddannelsen giver mulighed for at søge en række videregående grønlandske uddannelser, fx sygeplejestudiet og læreruddannelsen. Uddannelsessøgende skal fortsat være opmærksom på, at en del af de videregående uddannelser har krav til karaktergennemsnit eller særlige fag ved optagelse.
   
Den 2-årige studieforberedende uddannelse afløser den tidligere 1-årige studieforberedende uddannelse for voksne og adskiller sig blandt andet ved dobbelt så meget undervisning og fag på højere niveauer.

Blandt adgangskravene kan nævnes krav om minimum 2 års relevant erhvervserfaring på fuldtid. De fulde adgangskrav kan læses på Sunngu.gl.

Uddannelsen er uddannelsesstøtteberettiget.

Ansøgning om optagelse og vejledning om denne nye mulighed sker gennem Majoriaq senest den 1. marts.

For yderligere oplysninger, kontakt minisekretær Rosa Thorsen på telefon +299 34 57 02 eller e-mail
rosat@nanoq.gl