Misforståelse i AG: Servicekontrakter i trafikområdet har ikke kostet hoveder i Naalakkersuisut

I AG for uge 6 påstås det af journalisten i en artikel, at "De nye servicekontrakter på passagerbefordring allerede har kostet to naalakkersuisoqer hovedet".

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen gør opmærksom på, at intet medlem af Naalakkersuisut har mistet sin plads i Naalakkersuisut på grund af de nye servicekontrakter på trafikområdet.

"Tidligere Naalakkersuisoq for Boliger, Byggeri og Infrastruktur Knud Kristiansen trådte ud af Naalakkersuisut som følge af de ændringer, der fulgte af det nye koalitionssamarbejde mellem Siumut, Inuit Ataqatigiit og Partii Naleraq. Ved samme lejlighed og på det samme grundlag forlod 3 andre medlemmer Naalakkersuisut, fra partierne Demokraatit og Atassut. Knud Kristiansens udtræden af Naalakkersuisut var, som beskrevet, ikke baseret på den politiske håndtering af de nye servicekontrakter på trafikområdet.

Min beslutning om at fritage Martha Lund Olsen fra hendes hverv som Naalakkersuisoq har heller ikke noget med servicekontrakterne at gøre.

Martha Lund Olsen har ytret ønske om at stille op til valg til kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq. Det er ikke er foreneligt med hvervet som Naalakkersuisoq, samtidig at engagere sig i en kommunal valgkamp. Derfor blev Martha Lund Olsen fritaget fra hvervet som Naalakkersuisoq.

Jeg synes det er beklageligt, at avisen uden grund bibringer læserne en forkert historie om, at de to hidtidige medlemmer af Naalakkersuisut på trafikområdet skulle have ”mistet hovedet” for deres håndtering af servicekontrakterne på trafikområdet.

Mine udtalelser i forbindelse med regeringsskiftet i Naalakkersuisut sidste år og Martha Lund Olsens udtræden af Naalakkersuisut har blandt andet bestået i at skulle tilbagevise denne spøgelseshistorie. Jeg håber at det denne gang lykkes."For yderligere oplysninger, kontakt ministersekretær Karen Motzfeldt på mobil +299 56 24 50 eller e-mail karm@nanoq.gl, eller ministersekretetær Dines Mikaelsen på mobil +299 58 37 54 eller e-mail dimi@nanoq.gl.