Infomøder om Persondataloven blev et tilløbsstykke

130 offentligt ansatte fra kommuner og Selvstyret mødte op til et infomøde om Persondataloven onsdag d. 1. februar på HHE.

Persondataloven handler om beskyttelse af personoplysninger, om hvornår og hvordan personoplysninger må behandles af offentlige og private virksomheder, og ikke mindst hvordan oplysningerne sikres. Loven blev sat i kraft i Grønland den 1. december 2016.

Den øgede digitalisering med let tilgang til personoplysninger har gjort det endnu mere højaktuelt med en lov, der har fokus på at beskytte borgernes personoplysninger. Infomøderne er derfor lagt i forbindelse med den internationale databeskyttelsesdag 2017.

Torsdag d. 2. februar er de private virksomheder og uddannelsesinstitutioner tur til at høre, om hvordan de skal behandle personoplysninger. Her har interessen også været stor, der er 85 tilmeldte.

Herudover er infomødet blevet videostreamet på begge sprog. Medarbejdere i Kommune Kujalleq, Qeqqata Kommunia og Qaasuitsup Kommunia fik på denne måde mulighed for at deltage i infomødet via et link.

På Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside www.Digitalimik.gl vil oplæggene være tilgængelige. Der bliver også lagt en optagelse af infomødet en af de nærmeste dage. På Datatilsynets hjemmeside findes hele loven og vejledninger på både grønlandsk og dansk.

Digitaliseringsstyrelsen har arrangeret infomøderne i samarbejde med Justitsministeriet og Datatilsynet.