Borgermøder om selvstændighed

Naalakkersuisoq for Selvstændighed Suka K. Frederiksen har afholdt borgermøde om selvstændighed i Narsaq. Dermed er startskuddet gået til en lang række borgermøder om selvstændighed, som vil blive afholdt i hele landet.

”Velkommen til det første borgermøde om selvstændighed. Det er et historisk øjeblik. Jeg ser det, som en af mine vigtigste opgaver, at sikre at debatten og arbejdet for selvstændighed udspringer og udformes af den grønlandske befolkning. Det er vigtigt, at det ikke kun er os politikere, der diskutere selvstændighed, men at alle i samfundet er med i debatten og i det store arbejde, som vi nu er i gang med”, udtalte Naalakkersuisoq Suka K. Frederiksen.

Til borgermødet i Narsaq var der fuldt hus, borgere i alle aldre havde fundet det vigtigt at deltage i tirsdagens borgermødet i forsamlingshuset. På borgermødet kunne borgerne høre om Naalakkersuisuts arbejde for selvstændighed. Efterfølgende var der drøftelser i grupper, hvor der blev snakket om de ting, som borgerne fandt vigtige i forhold til selvstændighed. Det var emner såsom økonomi, uddannelse, kultur, identitet og hvordan vi hver især kan bidrage til vores lands udvikling.

”Jeg har fået utrolig meget ud af deltagernes udmeldinger på borgermødet, hvilket jeg er meget glad for. På den måde har borgerne i Narsaq vist deres interesse og støtte til selvstændighed. Det er så utrolig vigtigt, at vi alle er med i bestræbelserne for selvstændighed. Når vi tænker på alt det arbejde, vi skal gøre – såsom at sikre en bedre økonomi, forbedre skolevæsnet, så alle børn kan få en uddannelse, som giver dem muligheder, sikre at alle børn har en tryg opvækst og sikre, at vi alle har lige muligheder, så er det helt afgørende, at vi alle er med. Vi er ved at lægge grundstene til vores børn og børnebørns selvstændige Grønland. Det er rart at mærke, at borgerne i Narsaq er med, for det er så afgørende, at vi alle bidrager med vores viden, erfaringer, gode ideer og kunnen. Så stor tak til alle i Narsaq” udtalte en tydelig glad og tilfreds Naalakkersuisoq for Selvstændighed Suka K. Frederiksen.

Torsdag afholder Naalakkersuisoq for Selvstændighed Suka K. Frederiksen endnu et borgermøde om selvstændighed, denne gang i Qaqortoq. ”Selvstændighed skal være et fælles mål. Det er så vigtigt, at vi politikere hører på, hvad borgerne i hele landet mener, og at vi alle arbejder sammen. Jeg glæder mig til at lytte til borgernes erfaringer, bekymringer og gode ideer”, udtaler Naalakkersuisoq Suka K. Frederiksen.

Billedserie fra bogermødet


For yderligere oplysninger kontakt Ministersekretær Naasunnguaq Olsen, +299 34 54 14, e-mail: nasu@nanoq.gl.