Interessen for småskala udvinding er stigende

I de seneste år har Råstofdepartementet oplevet en stigende interesse fra herboende for småskala efterforskning og -udvinding af vores mineralresurser.

Under efterårssamlingen 2016 i Inatsisartut blev der vedtaget en ændring af råstofloven indenfor småskala området, som giver aktører og kommende aktører gode rammer indenfor området.

”Jeg er tilfreds med de ændringer, der er foretaget indenfor småskalaområdet, da det giver herboende bedre vilkår til, at udnytte vores mineralresurser. Lige nu er vi i gang med at lave informationsmateriale om regelændringerne indenfor småskala området. Det er vigtigt at, vi kan give befolkningen forståeligt viden og indsigt om deres rettigheder indenfor området.” Siger Naalakkersuisoq for Råstoffer, Múte B. Egede.

Lige nu er der 44 aktive småskalatilladelser og alene indenfor de sidste 3 måneder, er der udstedt 4 småskalatilladelser. Samtidig er der modtaget yderligere 2 ansøgninger der er under behandling.

”Som Naalakkersuisoq for Råstoffer er det min vigtigste opgave, at sikre udnyttelse af vores mineralresurser skal gavne det grønlandske folk. Derfor værdsætter jeg, at borgere i landet har en mulighed for at være med i mineindustriens udvikling,” afslutter Múte B. Egede.