Departementet for Råstoffer og Råstofstyrelsen deltager til kulturnatten

Kom og lær om, hvad Departement for Råstoffer og Råstofstyrelsen laver, invitationen er på lørdag mellem kl. 16.00-19.00. Se nogle af verdens ældste sten, se tidligere Ujarassiorit vindende prøver, og snak med en geolog om nogle af Grønlands mest unikke bjergarter og forekomster. Find ud af hvordan man søger om en småskalatilladelse. Der vil også være noget for børnene, så tag dem endelig med.

Kom og se unikke grønlandske fossiler

Kom og se ægte fossiler fra Grønland, specielt udlånt fra Geologisk Museum (Statens Naturhistoriske Museum) i Danmark. Hør fra en af vores palæontologer, hvorfor fossiler er så fascinerende, hvordan de indsamles på feltarbejde, og hvad de kan bruges til. 

Mineraler, der lyser i mørke

Tør du godt gå ind i det mørke rum og se de flotte flourescerende mineraler lyse op i mørket? Hvorfor lyser de og hvor kan de findes henne i Grønland? Kom og hør mere om disse spændende mineraler fra en af vores mineraloger.

Kom og se forskellige smykkesten

Flotte smykkesten, som er slibet og hør om hvor meget de kan være værd. Se også hvor i Grønland man kan finde smykkesten.

 

Kom og hør generelt om mining

Ved du hvad open-pit og underground mining er? Hvordan opstarter man en mine, og hvad bestemmer, hvor stor en mine kan blive? 

 

Mineralquiz for børn

Er du god til at gætte et mineral, eller synes du bare det er sjovt at se på mineraler og finde dem selv ude i naturen – så kig forbi. Der vil være en mineralquiz for børn med en præmie til alle børn, der deltager.

Naalakkersuisoq for Råstoffer vil være til stede og kan træffes.