Kulturnat hos Suka K. Frederiksen

Lørdag den 21. januar inviterer Naalakkersuisoq for Selvstændighed, Natur, Miljø og Landbrug Suka K. Frederiksen, borgerne i Nuuk indenfor til en hyggelig aften med masser af sjove aktiviteter for børn og voksne.

Dørene åbnes kl. 16 ved Selvstyretårnets indgang i Nuuk Center. Traditionen tro vil du kunne møde Departementets Naalakkersuisoq, dets medarbejdere og blive klogere på deres arbejde, gennem sjove aktiviteter på 8. sal. 

 

Hvad betyder selvstændighed for dig?

Vi arbejder frem mod selvstændighed, men hvad betyder selvstændighed egentligt for dig? Skriv, eller klip og klistre din holdning op på selvstændighedsvæggen og få samtidigt en snak med Naalakkersuisoq for Selvstændighed, Miljø, Natur og Landbrug, Suka K. Frederiksen om selvstændighed eller andre emner, der ligger dig på hjertet.

 

Hør beretning om krydsning af indlandsisen
Hør Louise Holm Christensen fortælle om ekspeditionen ’Tøser på Tværs’, hvor hun sammen med to veninder krydsede indlandsisen i 2010. På 28 dage tilbagelagde de turen på 600 km fra Kangerlussuaq til Isertoq, som den hurtigste kvindelige ekspedition.

Hvis du får blod på tanden, så kan du også høre om rejsebekendtgørelsen, ansøgningsproceduren til ekspeditioner og hvilke krav, der skal opfyldes for at få en tilladelse.

 

Lav et grønlandsk dyr af affald

Affald er ikke bare affald. Det kan bruges til mange ting, og det er kun fantasien, som sætter grænser. Hos vores tegne-/maleværksted kan du lave dit eget grønlandske dyr af affald og få et billede af dig, dit affaldsdyr og en vaske ’ægte’ isbjørn.

Qujanaq deltager også! I øjeblikket er der fokus på indsamling af bl.a. batterier og elpærer. Få en gratis Qujanaq æske, til indsamling af batterier og elpærer.

  

Se hvalens tænder

Nogle hvaler har tænder, og andre har barder, men hvad er forskellen? Det - og meget mere - kan du blive klogere på, når vi viser barder og tænder frem fra hvaler.
Du kan også komme ekstra tæt på nogle af vores fugle, når vi fortæller om det fredede område Kitsissunnguit (Grønne Ejland).

 

Vandbar

Vores vand kommer typisk fra forskellige vandkilder, og smager lidt forskelligt.

Hør om udfordringerne ved at skaffe rent vand og smag på vand fra Nuuk, Nuussuaq og Qinngorput. Kan du smage forskel?

 

Tips en 13’ner

Hvor god er du til spørgsmål om selvstændighed, natur, miljø, landbrug. Svar på spørgsmålene og test din viden og vind præmier– svarerne findes rundt om i Departementet.

Der vil blive serveret kage, kaffe, te og saftevand. 

Se hele programmet på Kulturnattens hjemmeside: http://kulturnat.gl/kulturnat/da/program/nuuk-2/

Vi glæder os til at se dig!

 

Sted: Departementet for Selvstændighed, Natur, Miljø og Landbrug, Nuuk Center, 8. sal

Tid: Lørdag den 21. januar 2017 kl. 16 – 19