Handicapområdet styrkes

IPIS fusioneres med Det landsdækkende handicapcenter

Fra 1. januar 2017 er IPIS flyttet til Sisimiut for at blive fusioneret med Det landsdækkende handicapcenter, som er under etablering i Sisimiut.

IPIS har fået midlertidige lokaler og en midlertidig adresse. Kontakten til IPIS kan dog foretages på telefon og e-mail som hidtil.

Naalakkersuisut vil forbedre omsorgs- og serviceforholdene for borgere med handicap, og med Det landsdækkende handicapcenter vil der blive tilbudt flere forskellige muligheder for rådgivning, vejledning og træning for den enkelte borger. Det bliver det centrale kraftcenter for alle borgere med handicap, børn som voksne samt pårørende såvel som professionelle indenfor handicapområdet. Centrets ydelser tilbydes både på centret men også lokalt, hvor den enkelte borger bor, og det konkrete behov er.

Centret vil bidrage til et generelt løft på handicapområdet. Rådgivning, vejledning og træning bliver samlet et sted, idet opgaverne i IPIS (Viden- og Rådgivningscenter om handicap) fremover vil indgå i centret.

Naalakkersuisoq Sara Olsvig tilføjer: ”Det landsdækkende handicapcenter er visionært, og det er et lysende eksempel på, at vi sammen kan overvinde alle de forhindringer, som bremser os. Sammen tager vi alle ansvar, og sammen arbejder vi for, at personer med handicap reelt sikres en tilværelse så nær det normale som muligt.”

I denne overgangsperiode fra IPIS til handicapcenteret åbner, vil IPIS’s rådgivnings- og vejlednings opgaver fortsat blive varetaget i forhold til borgere med handicap, pårørende samt professionelle.

Først når handicapcenter åbner, vil IPIS blive nedlagt i sin nuværende form.

Handicapcenter forventes at åbne i august - september 2017.

Kontakt for yderligere information: Afdelingschef Kirsten Olesen, kiol@nanoq.gl eller mobil 55 32 52

Fakta
Det landsdækkende handicapcenter er tegnet af Qarsoq Tegnestue, og Permagreen Grønland A/S har hovedentreprisen. Centeret er ved at blive bygget i Sisimiut på pladsen mellem Gertruds Rask Minde og den nye kredsret.