Doris Jakobsen til åbning af nordisk satsning i London

Den store nordiske kultursatsning, Nordic Matters, åbnede fredag d. 13. januar i London. Satsningen kører hele 2017 og har til formål at skabe en fælles erhvervsudvikling og erfaringsudveksling på det kulturelle område.

”Siden jeg igen blev naalakkersuisoq for kultur, har jeg hørt et fælles budskab fra flere forskellige kulturelle foreninger: `Vi har i Grønland brug for erhvervsudvikling i udlandet for at kunne forbedre det kulturelle liv i Grønland´. Det håber jeg, at denne satsning vil bidrage til,” siger Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, Doris Jakobsen, der selv deltager i eventet.

”Der sker mange spændende ting i kulturlivet både i Norden og resten af udlandet. Vi må drage nytte af andre landes viden om det kulturelle erhvervsliv,” fortsætter Doris Jakobsen.

EU’s kulturelle og kreative sektor beskæftiger 2,5 gange flere end bilindustrien. Samtidig er sektorens arbejdsstyrke meget ung sammenlignet med andre industrier og betragtes som en del af løsningen for Europas økonomiske fremtid. I Norden er film, musik, design, litteratur og dataspil en milliardindustri.

Nordic Matters foregår på Southbank Centre i London og består af forestillinger, koncerter, litterære foredrag, arkitektur, og udstililnger af design og kunsthåndværk. Der vil også være seminarer og oplæg med kendte kulturelle personligheder og kunstnere fra de nordiske lande. Fra Grønland deltager bl.a. Julie Edel Hardenberg.

Arrangementet er finansieret af Southbank Centre i London, og Nordisk Ministerråd har støttet projektet med 5 millioner. Derudover har også nordiske landes kulturfonde samt Nordisk Kulturfond bidraget.

For flere informationer kontakt: Ministersekretær Rosa Thorsen, telefon +299 553303 eller pr. e-mail: rosat@nanoq.gl