Naalakkersuisuts nytårsreception på repræsentationen i København

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen var vært ved en nytårsreception på Grønlands Repræsentation i København torsdag den 12. januar 2017.

Nytårsreceptionen er todelt, hvor den første del er for ministre, diplomater og samarbejdspartnere, mens den anden del er for Grønlands venner.

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen sagde bl.a. i sin velkomsttale:

"Skridt for skridt arbejder vi henimod et selvstændigt Grønland. Målet er at Grønland kan tage sin plads i verdenssamfundet, som et fuldgyldigt og ligeværdigt medlem. En del af forberedelserne er nedsættelse af en forfatningskommission, som vil finde sted i år. Men selvstændighed kommer ikke til at ske i dag eller i morgen. Der er nogle der ønsker at sætte en dato på selvstændigheden. Det gør jeg ikke. Det vil tage den tid det tager, at løfte vores land uddannelsesmæssigt, socialt og ikke mindst økonomisk. Når vi har gjort det, kan vores børn eller børnebørn får et godt grundlag til at tage stilling til Grønlands fremtid."

Velkomsttalen.

Billeder fra nytårsreceptionen.

 

For yderligere oplysninger kontakt informationschef Paornánguaq Kleist på mobil +45 31 70 42 67 eller e-mail paok@nanoq.gl.