Godt og konstruktivt møde mellem formanden for Naalakkersuisut og statsministeren

Pressemeddelelse fra Formandens Departement og Statsministeriet.

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen og statsminister Lars Løkke Rasmussen har holdt møde på Statsministeriet i København torsdag den 12. januar 2017.

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen og statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler følgende i en fælleserklæring: 

”Vi har haft et godt møde, hvor vi blandt andet har drøftet samarbejdet mellem Naalakkersuisut og regeringen.

Vi er enige om, at der generelt og på langt de fleste områder er et godt, konstruktivt og respektfuldt samarbejde mellem Naalakkersuisut og regeringen, som er til gavn for begge lande. Det ønsker vi at værne om og styrke. 

Et stærkt samarbejde forudsætter gensidig inddragelse og udveksling af informationer. Vi er enige om, at en høj grad af koordination mellem vores myndigheder er en forudsætning for, at vi i fællesskab også kan finde løsninger på vanskelige sager, herunder sager med vores internationale partnere.

Der er enkelte sager, som vi ikke ser ens på. Men også dér er vi enige om, at vi skal finder fælles løsninger gennem en fortsat tæt og tillidsfuld dialog. Det vil Naalakkersuisut og regeringen sammen prioritere højt.” 

 

For yderligere oplysninger, kontakt informationschef Paornánguaq Kleist på mobil +45 31 70 42 67 eller e-mail paok@nanoq.gl.