Torskekvoten for 2017 fastsat

Torskekvoten for 2017 er fastsat til 36.500 tons

Naalakkersuisut besluttede i dag, den 5. januar 2017, at den kystnære torskekvote for i år skal være på 36.500 tons.

Erhvervsfiskerne tildeles en kvote på 35.000 tons torsk, mens 1.500 tons kan fiskes af fritidsfiskerne. 

Det fremhæves, at erhvervsfiskerne har førsteret til at indhandle torsk, når der er restriktioner for indhandling af fisk til indhandlingsstederne.

I gydeperioden vil der være lukket for fiskeri efter torsk. 

Departementet for Fiskeri og Fangst vil i samarbejde med Naturinstituttet og fiskeriets parter meddele om, i hvilke områder, der vil være lukket for torskefiskeri.

Endvidere besluttede Naalakkersuisut, at samtlige indhandlingssteder for hellefisk i Grønland har pligt til at modtage torsk, herunder modtage samtlige arter, for at undgå udsmid af fisk. 

Fiskeriet af den kystnære torskekvote i Vestgrønland er således blevet højere end først antaget, hvor kvoten er blevet forhøjet to gange i 2016.

Den kystnære torskekvote var på 34.400 tons i 2016. 

I forrige år har der været midlertidige fiskeristop i hellefiskefiskeriet og krabbefiskeriet, hvor flere aktører end forventet har deltaget i det kystnære torskefiskeri.

Den biologiske rådgivning er på 12.379 tons. 

- Jeg er meget tilfreds med at Naalakkersuisut har vilje til at fastsætte torskekvoten for i år. Fiskeriet vil derefter foregå kontinuerligt, understreger Naalakkersuisoq for Fiskeri og Fangst, Hans Enoksen.

Kontaktperson: Emanuel Rosing, afdelingschef, Departementet for Fiskeri og Fangst. Email: emanuel@nanoq.gl