Der udbetales 1,7 mio. kr. i bonus til sælskindsfangere

Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel, Energi og Udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq, orienterede på møde den 29. december 2016 Naalakkersuisut om, at det i 2016 igen bliver muligt at udbetale en bonus oven i indhandlingstilskuddet til fangerne, som i året løb har indhandlet sælskind til Great Greenland.

Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel, Energi og Udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq, siger i denne forbindelse: ”Jeg er meget glad for, at det igen i år er muligt at give fangerne et ekstra beløb her ved nytårstide. Fangerkulturen er en vigtig del af vores samlede kulturarv, og jeg værdsætter derfor, at det er muligt for Naalakkersuisut at give denne særlige påskønnelse for den gjorte indsats.”

Den samlede bonus for 2016 vil være 1.700.000 kr. Denne bonus er finansieret indenfor den samlede bevilling til indhandlingstilskud til sælskind. Bonussen ligger på niveau med, hvad der blev udbetalt i 2015.

Udbetalingen vil ske gennem Great Greenland og være proportional med den enkelte fangers indhandling. Udbetalingen gennemføres umiddelbart efter nytår.

For yderligere information kontakt: Departementschef Jørn Skov Nielsen, Departementet for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Energi. Email: jsn@nanoq.gl, telefon +299 34 56 34.