Der afholdes valg den 4. april 2017

Valg

Valg til kommunalbestyrelser, valg til menighedsrepræsentationer og valg til Overgangsudvalg i Qaasuitsup Kommunia

Den 4. april 2017 afholdes der valg til samtlige kommunalbestyrelser i Grønland- samt menighedsrepræsentationer, og endelig afholdes valg til medlemmer til overgangsudvalgene i Qaasuitsup Kommunia.

Der afholdes valg til kommunalbestyrelser m.v. efter bestemmelserne i den kommunale valglov.

Borgere med stemmeret har som tidligere, mulighed for at brevstemme, denne mulighed vil være gældende fra den første almindelige arbejdsdag i det nye år.

Gældende regler om valgbarhed og stemmeret. Læs nærmere herom i Inatsisartutlov om valg til kommunalbestyrelser, bygdebestyrelser og menighedsrepræsentationer.

Kandidatanmeldelsesfrist

Kandidater til Kommunalbestyrelser og Overgangsudvalg i Qaasuitsup Kommunia skal være givet til de kommunale valgbestyrelser senest 6 uger før valget. Således skal kandidatanmeldelserne for valgene i 2017 til kommunevalg, medlemmer til menighedsrepræsentationer og medlemmer til Overgangsudvalg være indsendt senest tirsdag d. 21. februar 2017 kl. 12:00.

Kandidatanmeldelse til menighedsrepræsentationsvalgene er 4 uger før valget senest tirsdag d. 7. marts 2017 kl. 12:00.

Hvis du ønsker, at vide mere om kommunalbestyrelsesvalgene og valg til menighedspræsentationerne samt valg til Overgangsudvalgene i Qaasuitsup Kommunia, kan du læse videre, ved at klikke på link til uddybende notat.

Hvis du vil vide mere om pressemeddelelsen kan du kontakte Sekretariatet for Valgnævnet ved at ringe eller maile til afdelingschef Martha Abelsen, via tlf: 34 51 11- eller e-mail: qinersineq@nanoq gl.