Servicekontrakt med Air Greenland faldet på plads

Til orientering kan meddeles, at Departementet for Kommuner, Bygder, Yderdistrikter, Infrastruktur og Boliger og Air Greenland nu er enige om at underskrive servicekontrakten om trafikopgaverne om hhv. Qaanaaq Distrikt, Upernavik Distrikt, Uummannaq Distrikt, Tasiilaq Distrikt, Ittoqqortoormiit helikopterforbindelse til Nerlerit Inaat samt fastvinget betjening af Nordgrønland. Således er samtlige vilkår for operationen nu på plads.

Air Greenland har i den forbindelse oplyst, at der vil blive sat billetter til salg allerede i dag mandag den 19. december 2016.

Naalakkersuisoq for Kommuner, Bygder, Yderdistrikter, Infrastruktur og Boliger Martha Lund Olsen udtaler i den forbindelse:

”Jeg er utrolig glad for at de sidste brikker nu er faldet endelig på plads, så der kan blive skabt den fornødne ro om trafiksituationen i de kommende år generelt og ikke mindst om den nærtstående juletrafik specifikt. Jeg vil gerne benytte lejligheden til igen at takke alle operatører for et særdeles godt, ordentligt og konstruktivt forløb.”

Naalakkersuisoq udtaler videre:

”Jeg er endvidere glad for at de første tillægsaftaler nu er faldet på plads, således at der i Sydgrønland nu vil blive udbudt yderligere helikopterkapacitet i vinterperioden. Særligt trafiksituationen i Nanortalik vil med tillægsaftalerne møde et betragteligt serviceløft, og Disko Line har oplyst mig om, at de allerede i starten af denne uge vil udbyde billetter til den ekstra helikopterkapacitet, ligesom der vil blive indsat yderligere skibskapacitet særligt allokeret til Nanortalik. Ligeledes vil der allerede i denne uge ske nedsættelse af helikopterbilletpriserne på ruten Qaqortoq-Narsarsuaq samt på alle helikopterpriser i Disko-regionen.”

Naalakkersuisoq afslutter:

”De sidste tillægsaftaler forventes at falde på plads indenfor de nærmeste dage og uger, hvormed der tillige vil blive orienteret om et system for indlogering og forplejning og tabte billetter ved forsinkelser. De endelige aftaler herom er ved at falde på plads.

Til slut skal jeg igen takke alle de operatører, der har deltaget i denne proces – såvel de, der er blevet tildelt trafikopgaver som de, der ikke er. Alle har bidraget med særdeles konstruktiv og nyttig viden og input til løsning af vores komplicerede trafikopgaver, viden som i den grad har kvalificeret den endelige løsning af opgaverne. Jeg kan i den forbindelse meddele, at der med den sidste afklaring, som altså nu er opnået, vil blive udsendt endelige afslag til de tilbudsgivere, som ikke er tildelt trafikopgaver.”

 

Kontaktoplysninger i relation til nærværende pressemeddelelse: Fung. Ministersekretær Elisabeth Fleischer, mobil. +299 56 41 11.