Millionbesparelse

Account Manager Katrine Andersen fra TELE-POST og It-driftschef Tony Ditlevsdal, Digitaliseringsstyrelsen. Foto: Helle Nørregaard Selvstyret. 

 

Nu er Grønlands største databaseserver klar til at sikre millionbesparelse til kommunerne og Selvstyret. Og databaseserveren sikrer samtidig at hele den offentlige sektor er på vej mod en bedre styring af økonomien.

Den store besparelsesgevinst på 20 mio. om året opnås ved at alle kommuner og Selvstyret i Grønland er gået sammen om at investere i et nyt økonomisystem ERP.  Det er et helt unikt samarbejde mellem kommuner og stat, som er det sted eneste i verden, et sådant tværgående samarbejde er praktiseret.

Den 1. januar 2018 er Kommuneqarfik Sermersooq og Selvstyret klar til start af det nye ERP-system. Året efter? kommer de øvrige kommuner på den nye løsning, som japanske Fujitsus afdeling i Danmark leverer.

Det er også unikt for et land at benytte samme kontoplan i både Stat og i kommuner, hvilket gør, at der kan gives et meget mere præcist billede af det offentlige forbrug.  Det betyder, at politikerne bedre kan få et korrekt overblik og prioritere deres beslutninger. Det bliver også lettere at få et overblik over den enkelte borgers og virksomheds mellemværende med det offentlige.

Et sådant økonomisystem kræver stor datakraft med 2.000 daglige brugere og årlig håndtering transaktioner for et milliardbeløb. Til formålet er netop anskaffet en dataserver med hidtil uset kapacitet i Grønland. Den store databaseserver er netop installeret hos Tele og er nu klar til at få de nye programmer installeret.

-Det er en af de største og vigtigste databaseservere i Grønland, som indgår i det nye ERP miljø. At det netop er Tele Greenland, der skal drifte miljøet, betyder, at jeg er sikker på en stabil drift til brugerne fremover, siger en glad it-driftschef Tony Ditlevsdal fra Digitaliseringsstyrelsen.

Fra Tele er man stolt over at være udpeget til at hoste den nye server. -Fra TELE-POST er vi meget glade og stolte for det gode og konstruktive samarbejde vi har i dette projekt samt på alle andre projekter vi arbejder samarbejder med digitaliseringsstyrelsen omkring, udtaler Account Manager, Katrine Andersen.

Efter planen er systemet klar til, at de første brugere kan starte uddannelse i løsningen fra sommerferien 2017, og de første betalinger registreres i december 2017.

 

For yderligere oplysninger kontakt It-driftschef Tony Ditlevsdal på mobil 55 58 12 eller mail todi@nanoq.gl.