Ønsker samarbejde om bevaring af hundeslæder i Arktis

Naalakkersuisoq for Kultur ønsker samarbejde om bevaring af hundeslæder i Arktis

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, Doris Jakobsen, deltog i weekenden i et symposium i Sisimiut om hundeslæder i Arktis.

Forskere, erhvervsfolk, fangere, fiskere, turistguider og forskellige hundeslædekørere samledes i sidste uge i Sisimiut for, blandt andet, at diskutere, hvordan den grønlandske hunderace og hundeslædekulturen kan bevares i Grønland og i andre arktiske egne.

”Som Naalakkersuisoq finder jeg det vigtigt at finde samarbejdsvilje for, at den kulturelt vigtige hundeslæde vil blive fundet bevaringsværdig, både her i Grønland og i de øvrige nordiske lande. Samtidig vil jeg melde ud, at jeg er åben overfor et tættere samarbejde med hvem, der end måtte have interesse herfor,” sagde Naalakkersuisoq i sin tale, der efterfulgte Borgmester i Qeqqata Kommunia, Hermann Berthelsens åbningstale.

Under symposiet blev der, blandt andet, som resultat af en række gruppediskussioner fremlagt en række forslag til, hvordan man kan gribe arbejdet med at bevare hundeslædekulturen an.

Naalakkersuisoq gav under symposiet udtryk for et ønske om tættere samarbejde med de kommuner, som beskæftiger sig med hundeslæder, samt med Inatsisartut og resten af Naalakkersuisut.

Symposiet varede en hel uge, hvoraf Naalakkersuisoq deltog i to dage.

For yderligere oplysninger kan Kulturkonsulenten Mika Lyberth kontaktes på 34 57 44 eller skriv til mlyb@nanoq.gl