Vinderene af Qujanaq konkurrencen

Vinderene af Qujanaq konkurrencen er 2. klasse fra Qeqertarsuup Atuarfia og Inger Jeremiassen fra Kitsissuarsuit

Suka K. Frederiksen har sammen med Julie Berthelsen og Per Rosing nu fundet de to vindere af Qujanaq-konkurrencen. Vinderen er fundet i en imponerende bunke af sjove, kreative og kloge vers.

Stor deltagelse i Qujanaq konkurrencen

Qujanaq konkurrencen på Facebook sluttede onsdag d. 16. november og der har været stor deltagelse fra hele landet. Der er kommet godt og vel 100 vers ind, og det har ikke været nemt at vælge, hvilke to vers der skulle kåres som de bedste understreger Naalakkersuisoq for Selvstændighed, Natur, Miljø og Landbrug Suka K. Frederiksen. 

Stort tillykke til 2. klasse fra Qeqertarsuup Atuarfia og Inger Jeremiassen fra Kitsissuarsuit.  Det har været en svær opgave at være dommer, for der er kommet rigtig mange fine vers fra alle egne af landet. Folk er virkelig kreative, og jeg kan også se, at versene bliver delt flittigt på Qujanaq-kampagnens Facebookside. Det er rart at se, og det gør at teksterne kommer langt omkring. Formålet med konkurrencen er netop at skabe mere opmærksomhed om vores affald, og hvordan vi alle kan være med til at passe godt på vores miljø. Budskabet bliver spredt, når folk er med til at dele versene, og det er lykkedes langt over forventning, så stor tak til alle for det og husk at bruge affaldsspandene”, opfordrer Naalakkersuisoq Suka K. Frederiksen.

To koncerter med den nye sang

Vinderversene vil blive lagt ud på Facebook, og vil være en del af Qujanaq sangen. Til februar optræder Julie Berthelsen med Qujanaq sangen ved to koncerter, hvor skolebørn vil deltage. Her skal de sammen synge hele den nye Qujanaq sang. 

”Mange lærere har således valgt at arbejde med Qujanaq sangen og det materiale, som vi har sendt ud til alle skoler, og de har gjort et flot arbejde. Det er godt at børn og unge tidligt lærer om vigtigheden af at bruge skraldespandene og passe på vores miljø, det skal gerne blive en naturlig vane for os allesammen.” udtaler Naalakkersuisoq Suka K. Frederiksen

 

Kontaktinformation:

Ministersekretær

Naasunnguaq Olsen

nasu@nanoq.gl

tlf: 52 36 84

 

Afdelingschef for Miljø- og beredskab

Karen Anne Arleth

knar@nanoq.gl

tlf: 34 54 65