Tale ved sprængning til lufthavnsudvidelsen i Nuuk

Naalakkersuisoq for Kommuner, Bygder, Yderdistrikter, Infrastruktur og Boliger, Martha Lund Olsens tale ved sprængning til lufthavnsudvidelsen i Nuuk fredag den 2/12-2016

Det er mig en stor glæde at vi i dag kan udføre den første sprængning til lufthavnsudvidelsen i Nuuk. Planerne om en international lufthavn i Nuuk strækker sig helt tilbage til åbningen af vores nuværende lufthavn i 1979, og det er derfor en særlig stor glæde, at vi nu er så langt med planlægningen, at vi har nået ”point of no return”, og nu reelt er i gang. Jeg glæder mig på hele vort lands vegne over dette betydelige skridt mod en moderne infrastruktur, bygget til fordel for folket.

Med de nu gennemførte sprængninger i Qaqortoq, Ilulissat og Nuuk kan vi se frem til de egentlige anlægsarbejders påbegyndelse, og jeg glæder mig til at se Kalaallit Airports gribe stafetten, og tage de sidste skridt mod realiseringen af en sammenhængende, pålidelig og tidssvarende infrastruktur, der binder hele vort land bedre sammen. 

Samtidig arbejder vi målrettet videre med planlægningen og forundersøgelserne omkring lufthavnsprojekterne i Ittoqqortoormiit og Tasiilaq. Vi er endelig også ved at undersøge perspektiverne for helt nye korte landingsbaner, der over tid vil kunne erstatte helikopterbeflyvningen til en række byer i både Sydgrønland og Diskobugten.

Med disse ord vil jeg på Naalakkersuisuts vegne ønske os alle sammen tillykke med den første sprængning og ser frem til den kommende anlægsaktivitet og ibrugtagning af den forlængede bane i Nuuk.