Børn og voksne digter på livet løs til Qujanaq

Selvstyrets konkurrence om at digte nye vers til Qujanaq-sangen gik over al forventning.

”Vi har fået over 80 forslag ind fra skoleklasser i hele Grønland og fra privatpersoner. Det er så dejligt at opleve den store interesse for at udbrede det fælles budskab om at bruge skraldespanden og passe godt på naturen”, udtaler Naalakkersuisoq for Selvstændighed, Natur, Miljø og Landbrug Suka K. Frederiksen.

Flittig gæst på Facebooksiden
Konkurrencerne på Facebook sluttede onsdag d.16. november, og der har været stor deltagelse fra hele Grønland. Naalakkersuisoq Suka K. Frederiksen er dommer i konkurrencen sammen med sangeren Julie Berthelsen. Inden for den nærmeste fremtid udpeger Suka K. Frederiksen og Julie Berthelsen de to bedste af de mange vers der er indsendt. Versene bliver en del af Qujanaq sangen, og Julie Berthelsen indspiller den nye udgave af sangen, som vil blive lagt op på Facebook siden.

”Det bliver en svær opgave at være dommer, for der er kommet mange fine vers fra alle egne af Grønland. Folk er virkelig kreative, og jeg kan også se, at versene bliver delt flittigt på siden. Det er dejligt, og det gør at teksterne kommer langt omkring. Formålet med konkurrencen er netop at skabe mere opmærksomhed om vores affald, og hvordan vi alle kan være med til at passe godt på vores natur. Budskabet bliver spredt, når folk er med til at dele versene, og det er lykkedes langt over forventning, så stor tak til alle for det og husk at bruge affaldsspandene”, opfordrer Suka K. Frederiksen.

To koncerter med den nye sang
Til februar skal Julie Berthelsen optræde ved to koncerter med skolebørn. Her skal de sammen synge hele den nye Qujanaq-sang.
Facebooksiden er blevet meget populær. Næsten 6.000 synes godt om Qujanaq og opslagene på siden bliver set af flere tusinde – og i alle dele af Grønland – og langt udenfor landets grænser.

”Jeg er glad for, at vi kan bruge Facebook til at sprede et godt budskab. Et rent Grønland er godt for alle, og for vores børns fremtid. Heldigvis kan jeg høre, at de fleste børn nu kender til ”Qujanaq”. Mange lærere har således valgt at bruge det Qujanaq undervisningsmateriale, som vi har sendt ud til alle skoler og de har gjort et godt stykke arbejde. Det er meget positivt og jeg glæder mig til at se alle versene ikke mindst at se effekterne af kampagnen” udtaler Naalakkersuisoq Suka K. Frederiksen.

For yderligere oplysninger kontakt Departementet for Selvstændighed, Natur, Miljø og Landbrug på tlf: 345000 eller email pann@nanoq.gl