International dag mod vold og overgreb mod børn

Igen i år sætter organisationen Women’s World Summit Foundation (WWSF) et internationalt fokus på vold og overgreb mod børn den 19. november.

I et samarbejde mellem Departementet for Sociale Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen og Kommuneqarfik Sermersooq markeres dagen med arrangementer den 18. og 19. november 2016 i Nuuk, Tasiilaq og Paamiut.

I forbindelse med markeringen har Departementet for Sociale Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen lanceret en landsdækkende kampagne mod vold mod børn, under sloganet: ”Tag ansvar – Gør Grønland til et trygt sted at være barn”.

Kampagnen er lanceret på facebook uden siden Oqaatigiuk – Bryd tavsheden. Kampagnen vil også være en del af arrangementerne i Nuuk, Tasiilaq og Paamiut den 18. og 19. november 2016.

Naalakkersuisoq for sociale anliggender, familie, ligestilling og justitsvæsen, Sara Olsvig, udtaler om den internationale dag mod vold og overgreb mod børn: ”Det er helt afgørende, at vi bryder tavsheden og sætter ord på volden. Det gælder både i forhold til vold mod børn og voksne. Derfor er det vigtigt, at dette budskab kommer ud med vores landsdækkende kampagne: ”Tag ansvar – Gør Grønland til et trygt sted at være barn””.

Dette vil også være Sara Olsvigs budskab den 18. november, hvor hun holder tale foran Inatsisartut bygningen.

For yderligere oplysninger kan kontaktes: AC-fuldmægtig Lone Snedker Adamsen, tlf. 346609, e-mail: losa@nanoq.gl