LNS Greenland Gems A/S underskriver Addendum til IBA for Rubinminen

Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel, Energi og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq har i dag sammen med LNS Greenland Gems A/S og Borgmester Asii Chemnitz Narup skrevet under på, at IBA-en for Rubinminen ved Aappaluttoq fortsætter uændret med LNS Greenland Gems A/S. 

Vittus Qujaukitsoq udtaler i den forbindelse. ”Det er glædeligt for Grønland, at det er den tidligere operatør for Aappaluttoq-projektet, der skal sikre, at projektet kommer i drift.  Jeg har derfor store forhåbninger til, at projektet med LNS Greenland kan fortsætte det gode arbejde med at genere erhvervs- og beskæftigelsesmuligheder samt uddannelsesmuligheder indenfor smykkestenbranchen og råstofsektoren i Grønland. 

Borgmester for Kommuneqarfik Sermersooq Asii Chemnitz Narup siger: ”Jeg ser frem til at fortsætte samarbejdet vedrørende rubinminen til gavn for mine medborgere og virksomheder i Kommuneqarfik Sermersooq. Jeg er meget glad for, at det er en lokalt veletableret virksomhed, der skal sikre, at projektet kommer i drift.    

Jens B. Frederiksen, Vice-direktør i LNS Greenland giver udtryk for, at LNS har som mål at komme i drift så hurtigt som muligt uden, at det sker på bekostning af den lokale forankring som projektet har vist under anlægsfasen i form af blandt andet job- og erhvervsmuligheder.

Addendummet kan i sin helhed læses her.

For yderligere information kontakt: 
Ministersekretær Helene S. Pedersen, Departementet for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel, Energi og Udenrigsanliggender. Email: hspe@nanoq.gl, telefon +299 34 56 06.