Børnenes bedste fiskeopskrift er fundet

"Mama Ufo” løb med sejren, da vinderen af Departementet for Sundheds konkurrence om den bedste fiskeopskrift skulle kåres.

Vinderopskriften, på en lækker indbagt fiskesalat, er indsendt af eleverne fra 8.-9. klasse på Juaap Atuarfia i Kangersuatsiaq. Eleverne imponerede dommerne med deres originale opskrift og grundige tilgang til opgaven.

Andenpladsen gik til Vigga Birch Larsen på 3 år fra Nuuk for opskriften: "Fiskeboller i karry". Bianca Hansen Rødsgaard på 10 år fra Qaqortoq fik en tredjeplads for sin opskrift: ”Pizza med torsk”. Departementet for Sundhed ønsker de tre vindere tillykke, og sender samtidig en stor tak til alle børn, som deltog i konkurrencen.

Der er gode præmier på vej til de tre vindere. Førstepræmien er et flot rejsegavekort, mens anden- og tredjepræmien er lækre fiskeprodukter, som er sponsoreret af Royal Greenland. De tre vinderopskrifter bliver sammen med flere af de indsendte opskrifter udgivet i en børnekogebog om fisk, der udkommer i 2017.

Kogebogen med børnenes egne opskrifter på fisk skal give flere børn lyst til at deltage i madlavningen og til at sætte fisk på menuen.

-”Jeg håber, at kogebogen vil inspirere børnene og deres familier. Der er mange gode grunde til at inddrage børnene i madlavningen. Når børn får lov til at røre ved og smage på de sunde råvarer, så udvikles deres interesse for mad, samtidig med at de lærer om sunde kostvaner,” siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain.

Et af Ernærings- og Motionsrådets 10 kostråd er, at vi ofte bør spise fisk og fiskepålæg. Fisk indeholder de sunde fedtstoffer og D-vitamin og er i modsætning til andre grønlandske råvarer fra havets fødekæde ikke belastet med forureningsstoffer i særlig grad.

Konkurrencen om den bedste fiskeopskrift og den kommende fiskekogebog er indsatser i forbindelse med markeringen af indsatsåret for kost i 2016 i folkesundhedsprogrammet Inuuneritta II.

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Nauja Møller på mobil: +299 58 26 54 eller e-mail: nmoe@nanoq.gl