Præcisering vedr. kommunedeling

KNR-Radioavisens middagsudgave den 2. november 2016, efterfulgt af en nyhed i knr.gl, omtalte, at Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen havde afvist en underskriftindsamling fra borgerne i Østgrønland.

Det skal i den forbindelse præciseres:

Den Politiske Koordinationsgruppe (Naalakkersuisut, de fire borgmestre og KANUKOKA´s formand), drøftede på mødet den 12. oktober 2015 evt. deling af kommuner. På baggrund af rapporten ”Analyse af konsekvenserne af en mulig deling af Kommuneqarfik Sermersooq” udarbejdet af Deloitte, blev man i Den Poliske Koordinationsgruppe enige om, at tiden ikke var inde til at drøfte deling af Kommuneqarfik Sermersooq.

En borger fra Tasiilaq tog initiativ til underskriftsindsamling blandt borgere i Tasiilaq for, at Østgrønland kunne blive en selvstændig kommune. Initiativtageren fremsendte ca. 500 underskrifter til Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen. Borgeren fik et svarbrev den 29. december 2015 om beslutningen i Den Politiske Koordinationsgruppe den 12.oktober 2015, hvor Naalakkersuisut på nuværende tidspunkt ikke kan imødekomme ønsket om deling af Kommuneqarfik Sermersooq.

For yderligere oplysninger kontakt afdelingschef Martha Abelsen på telefon +299 34 50 00 eller e-mail maab@nanoq.gl