Qujaukitsoq til erhvervsfremstød i Kina

En grønlandsk delegation med Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel, Energi og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq i spidsen, besøger i dagene 31. oktober til 6. november Kina.

Formålet med besøget er promovering af grønlandske råvarer som sælskind og fiskeriprodukter. Desuden afholdes en række møder med selskaber tilknyttet bl.a. råstofsektoren, turismeselskaber og investeringsbanker.

Tirsdag den 2. november besøgte Vittus Qujaukitsoq en fabrik i byen Rizhao som samarbejder med Royal Greenland. Under besøget blev der fremvist oparbejdning af grønlandske fisk og skaldyr, heriblandt hellefisk, rejer og krabber. Vittus Qujaukitsoq fremhævede i den anledning; "det har været lærerigt at se, hvordan vores grønlandske råvarer bliver forarbejdet og distribueret til de kinesiske kunder på en anderledes og meget præsentabel måde". 

Delegationen deltog senere på dagen i en event i byen Qingdao, hvor Royal Greenland og Polar Seafood markerede deres 20 års jubilæum for handel med Kina. Vittus Qujaukitsoq var vært for eventen, hvor der blev serveret en flot buffet af grønlandske Seafood produkter sponsoreret af Royal Greenland, Polar Seafood Greenland, North Atlantic Seafood, Arctic Prime Fischeries og Iceberg Seafood.

Senere på ugen vil der sammen med Great Greenland være deltagelse ved et Food & Fashion show i byen Chongqing, for at promovere sælskindsprodukter. Delegationen rejser hjem lørdag.

Billedserie