Stor nordisk kultursatsning skydes i gang i London

Musik, dans, scenekunst, litteratur, design, billedkunst, foredrag og debatter samt mode og mad er på programmet, når Southbank Centre i denne uge løfter en del af sløret for Nordic Matters 2017, der skydes i gang den 13.-14. januar i London.

Naalakkersuisoq for Kultur Doris Jakobsen deltager i åbningen sammen med ministre fra de øvrige nordiske lande samt britiske kollegaer.

Doris Jakobsen siger:

”Det har i mange år været mål i det politiske arbejde at få grønlandske kunst- og kulturudøvere øgede muligheder og større synlighed på den internationale scene. Det glæder mig at grønlandske kunstnere nu får mulighed for at udfolde sig internationalt. Grønlandske forfattere og andre kunstnere har brug for mere fokus. Som tidligere medlem for Naalakkersuisoq for Nordisk Samarbejde og nu som Naalakkersuisoq for Kultur er jeg glad for at skulle deltage i åbningen af Nordic Matters i London i januar 2017. Programmet for Nordic Matters er mangfoldigt og ambitiøst. Det glæder mig at se, at også grønlandske aktører er inviteret til at være en del af nordisk kultursatsning i London. Jeg håber, at den nordiske kultursatsning vil åbne nye døre for de mange, dygtige nordiske kunstnere, der deltager på Southbank Centre i løbet af 2017”.

Blandt de grønlandske deltagere på programmet er foreløbig forfatterne Sørine Steenholdt og Bolatta Silis Høegh, der er inviteret til at deltage i to festivals. Navnene på andre grønlandske kunstnere vil blive offentliggjort senere.

Programmet er endnu ikke færdigt og vil blive opdateret løbende i de kommende måneder. Du kan læse mere hos Southbank Centre: http://cms.southbankcentre.co.uk/sites/default/files/press_releases/final_nordic_matters_2017_announcement_02.11.16.pdf

Om Nordic Matters

I oktober 2015 valgte de nordiske kulturministre blandt en række internationale ansøgere Southbank Centre i London som omdrejningspunkt for en ny fællessatsning for nordisk kunst og kultur. Nordic Matters er deres årslange fejring af nordisk kunst og kultur. I programindholdet for Nordic Matters 2017 har Southbank Centre lagt vægt på tre udvalgte nordiske temaer: Leg, bæredygtighed og ligestilling.
Læs mere om Nordic Matters her:

http://www.southbankcentre.co.uk/whatson/festivals-series/nordic-matters

Yderligere oplysninger: Pia Lynge, Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, Direkte + 299 345706 PILY@nanoq.gl