Naalakkersuisut afholder opsamlingsseminar for Majoriaq

Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq afholder en opsamlingsseminar i Nuuk fra d. 14.-16. oktober.

Seminaret er for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalgsmedlemmer, direktører og forvaltningschefer i kommunerne, landets Majoriaq centreledere og vejledere, samt konsulenter fra kommuner og selvstyret.

1. januar 2016 trådte inatsisartutlov nr. 28 om Job-, vejlednings- og opkvalificeringscentre i kraft. Loven indeholder en sammenlægning af de tidligere arbejdsmarkedskontorer og Piareersarfiit, i job-, vejlednings- og opkvalificeringscentre, som nu er navngivet Majoriaq.

”Ønsket med sammenlægningen er, at alle de gode kræfter lægges sammen, således at arbejdsmarkedsindsatsen kan blive endnu bedre end den var før.

Det er et nødvendigt projekt, for kompetenceniveauet i arbejdsstyrken skal løftes, hvis det er vore egne borgere, der skal være jobtagere på arbejdsmarkedet. Og det er det!”, siger Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq.

Under opsamlings-seminaret skal deltagerne gennemgå status på arbejdet med implementeringen af JVO-loven, hvad er sket siden kick-start seminaret i februar og fremlæggelse af organisationsopbygning og status.

”Vi vil ikke acceptere, at særligt unge og yngre borgere er arbejdsledige, uden at der er lagt en plan for hvordan de kommer i gang med en uddannelse eller i beskæftigelse. Livet er for kort til lediggang og vi kan og må gøre hvad vi kan for at hjælpe dem, der har brug for vores hjælp.”, siger Vittus Qujaukitsoq.

For yderligere information og kommentarer kontakt:
Departementschef i departement for Erhverv, Arbejdsmarked og Handel Jørn Skov Nielsen på mobil: 55 61 88