Dialogmøde i København

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen afholdte dialogmøde onsdag den 5. oktober 2016 i Det Grønlandske Hus i København, hvor han fremlagde emner om aktuelle og økonomiske forhold der vedrører udviklingen i Grønland, projekter og realiteten i dag samt behovene for fremtiden.

Da de ca. 55 fremmødte borgere efter fremlæggelsen fik mulighed for at stille spørgsmål spurgte de bl.a. ind til et ønske om bedre muligheder for grønlandske præster for den grønlandske menighed i Danmark, afklaring af Grønlands position vedrørende uranspørgsmål i forhold til såvel borgerne i Narsaq som internationale aftaler samt hvordan Grønland vil gøre det praktisk nemmere for grønlandske studerende at vende hjem og arbejde i og for Grønland. Også emner, som behovet for flere grønlandske produkter til salg i supermarkeder, ressourcer til at bekæmpe ulovlig indførsel af hash samt spørgsmålet om status på engelsk undervisning som første fremmedsprog i Folkeskolen blev berørt under dialogmødet.

Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen udtaler:

”Jeg er glad for, at jeg nu har været i alle større uddannelsesbyer i Danmark, for at fortælle om Naalakkersuisuts arbejde. Jeg finder det vigtigt, at møde vores landsmænd, for det er dem som bedst kan fortælle om deres liv og udfordringer i de samfund, som de lever i. Det glæder mig derfor, at jeg havde mulighed for at høre hvad de uddannelsessøgende og fastboende grønlændere i Danmark havde på hjertet."

Billedserie fra dialogmødet.

 

For yderligere oplysninger kontakt Ministersekretær, Karen Motzfeldt, mobil +299 562450 eller e-mail karm@nanoq.gl.