Flere og mere fleksible rejsemuligheder

Borgerne kan med de nye servicekontrakter selv vælge, om de vil sejle med passagerskibe, som er billigere, eller om de vil flyve med helikopter

Med de nye servicekontrakter er rejsemulighederne blevet flere og mere fleksible. Lokalpolitikeren i Qaasuitsup Kommunia Kristian Jeremiassen giver i sin pressemeddelelse 3. oktober udtryk for bekymring for, at Naalakkersuisut har lavet servicekontrakter, der giver dårligere betingelser for de rejsende. Kristian Jeremiassen siger endvidere, at han ikke længere har tillid til Naalakkersuisuts arbejde med kontrakterne, da han mener at borgerne i Qasigiannguit, Aasiaat og Kangaatsiaq får dårligere betingelser for at rejse end i dag. Denne bekymring er dog ubegrundet, da borgerne i Diskobugten kommer til at have flere muligheder for at rejse end i dag og derudover kan rejse til billigere billetpriser ved at sejle med passagerskibe. Det bliver dermed i højere grad muligt at planlægge sin rejse efter ens personlige behov og økonomi.

På Disko Lines hjemmeside kan man se de eksisterende ruter i Diskobugten. Disko Line giver samme mulighed for borgerne som før. Alle har mulighed til at flyve med helikopter. Den nye servicekontrakt giver som noget nyt mulighed for, at borgerne får flere valgmuligheder eksempelvis i højsæsonen mellem jul og nytår. Passagererne kan vælge at sejle eller de kan flyve.

Ydermere vil der være vejrforhold, hvor enten sejlads eller helikopterflyvning ikke er muligt. I disse situationer vil de nye servicekontrakter give øget driftssikkerhed og stabilitet, da rejseformen kan tilpasses vejrforholdene. Når der ikke kan sejles, vil Disko Line tilpasse operationen med beflyvninger med helikopteren, så alle rejsende kan rejse til deres bestemmelsessted i tide.

For yderligere oplysning kontakt Afdelingschef Andreas Østbirk i Departementet for Bolig, Byggeri og Infrastruktur, tlf.: +299 34 5000 email isan@nanoq.gl