Præcisering om tillægsbevilling til Naalakkersuisut

Selvstyrebygningen i Nuuk

Naalakkersuisut har ikke levet over evne og der ligger ikke et merforbrug til repræsentation bag godkendelsen af Naalakkersuisuts ansøgning om en tillægsbevilling. Og Formanden for Naalakkersuisut har sendt Finans- og Skatteudvalget de bemærkninger, udvalget efterlyser.

Nuuk TV havde et indslag torsdag den 29. september 2016 med overskriften ”Naalakkersuisut har levet over evne”. I indslaget fortæller Nuuk TV, at Inatsisartuts Finans- og Skatteudvalg har bevilget 500.000 kr. til Naalakkersuisut til uforudsete udgifter på blandt andet børneåret og repræsentationsudgifter i forbindelse med besøg fra udlandet.

I Nuuk TV’s indslag påstås det, at der bag ansøgningen om en tillægsbevilling ligger et merforbrug til repræsentation. Denne påstand er ikke rigtig og selv om Nuuk TV har fået tilsendt materiale om Naalakkersuisuts ansøgning om tillægsbevilling, synes dette ikke at have gjort nævneværdigt indtryk på journalisten.

Det er andre omkostninger end repræsentation, der ligger bag ansøgningen, som journalisten på Nuuk TV er blevet oplyst om. Naalakkersuisut er særdeles påholdende med repræsentationsudgifter.

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen udtaler:

Udover merudgifter til blandt andet børneåret og udgifter i forbindelse med besøg fra udlandet, så har der været flere udgifter forbundet med tiltrædelser og fratrædelser af to medlemmer i Naalakkersuisut.

Ikke mindst blev der afholdt Rigsmøde i Grønland i april 2016. Rigsmødet i Grønland skulle efter planen ellers være afholdt i 2015, men på grund af valg i både Danmark og Færøerne blev det blev besluttet at mødet i Grønland i stedet skulle holdes i 2016. Finansloven for 2016 var på det tidspunkt godkendt af Inatsisartut, og der var derfor ikke afsat midler til Rigsmødet i Grønland i 2016.”

For yderligere oplysninger, kontakt departementschef Søren Hald Møller, Formandens Departement, på telefon +299 345000 eller e-mail sham@nanoq.gl.