Godt at høre om torskefiskeriet

- Jeg erfarer, at der er fiskere i Ilulissat, som i disse dage indhandler torsk til fiskeindustrierne. Og det er supergodt, at høre, at der er fiskere, som er villige til at fiske efter torsk, det siger Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Nikolaj Jeremiassen.

Medierne har i de seneste uger bragt historier om, at en del af fiskere i Ilulissat ikke ville fiske efter torsk, da hellefiskekvoten i Diskobugten for jollerne blev opfisket, i det torsken er meget billigere i forhold til hellefisk.

Halibut Greenland skriver i sin facebook-profil, at mængden af indhandlet torsk er stigende i de seneste år.

- Selv om hellefiskekvoten for jollerne er opfisket, så er der mange jollefiskere, som i disse dage fisker efter torsk, skriver virksomheden, og beskriver en fisker på 65 år, som har indhandlet over en tons torsk til Halibut Greenland.

- Jeg fisker efter torsk, eftersom der er mange fisk. Jeg vil nemlig ikke være hjemme af den grund. Jeg er klar over, at jeg er med til at forhindre hjemsendelse af fabriksmedarbejderne, siger fisker Jan Olsvig til Halibut Greenlands facebook-profil.

Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Nikolaj Jeremiassen understreger, at Jan Olsvig er et godt eksempel for Naalakkersuisuts koalitionsaftale, som blandt andet siger, at der skal ses nye muligheder i andre fiskearter, der fiskes ikke i dag, og skal der arbejdes for at sikre, at indhandlingen sker i landet og dermed skabe nye arbejdspladser.

- Der er to væsentlige faktorer, som jeg er meget glad for, som gør gavn for vores samfund. Og det er, at torsken bliver indhandlet, som normalt ikke bliver indhandlet ret meget i området, og der bliver skabt arbejdspladser, hvor man ville have hjemsendt medarbejderne fra fiskeindustrien, fremhævder Nikolaj Jeremiassen.

 

Kontaktperson, Jørgen Isak Olsen, departementschef, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, e-mail jio@nanoq.gl.