Teleinfrastrukturen får et kæmpe løft

Knud Kristiansen

Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur, Knud Kristiansen, glæder sig på hele landets vegne over nyheden om, at TELE-POST nu har indgået aftale med en leverandør om forlængelse af søkablet nordpå og udtaler i denne forbindelse:

”En velfungerende digital infrastruktur er en afgørende forudsætning for vækst og for at binde borgere og virksomheder i vort vidtstrakte land sammen. Derfor er investeringerne i teleinfrastrukturen vigtige og til glæde for hele landet,” udtaler Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur, Knud Kristiansen,

Det nuværende søkabel til Nuuk og Qaqortoq var medvirkende til en eksplosiv stigning i brugen af Telekommunikation. Samme effekt forventes når det nye søkabel til Aasiaat via byerne Maniitsoq og Sisimiut tages i brug i 2017. Endvidere er der planer om, at etablere en højhastighedsradiokæde fra Aasiaat til Ilulissat og at forlænge den nuværende radiokæde fra Uummannaq til Upernavik. Investeringerne kommer til at forbedre telekommunikationen for ca. 20.000 borgere.


For yderligere oplysninger, kontakt Andreas Østbirk, Departementet for Bolig, Byggeri og Infrastruktur, på mobil 48 31 66.