En der ser menneskelig værdi i hver individ er ikke i blandt os længere

Formanden for Naalakkersuisut´s mindeord Bent Ole Kleist

Bent Ole Kleist, Vaava, er gået bort, og jeg vil her bringe min medfølelse til hans familie, venner og tidligere kolleger.

Vaava har i sit arbejde som politimand fundet det vigtigt, at bruge sin medmenneskelighed som et redskab i sit arbejde. Politiets daglige arbejdsopgaver er at forhindre forskellige kriminelle handlinger finder sted. I den forbindelse har det ligeledes været vigtigt for Vaava, at arbejde med kriminalpræventivt arbejde.

Et bysbarn, der har udført et indflydelsesrigt arbejde ud fra en viden om menneskeligt værdi i hver individ, er ikke i blandt os længere. Vi vil dog altid mindes Vaavas måde at prioritere at udføre sine opgaver på.

De offentlige, socialområdet, skolevæsenet, politiet og andre myndigheder, som samarbejdede om at koordinere præventivt arbejde, SSPK, var i fokus under Vaavas tid som leder af politiet i Qaqortoq. Han har fundet det vigtigt selv at deltage aktivt i det samarbejde.

Vaava har i de sidste år som leder af politiet i Sydgrønland arbejdet for, at fastholde det præventive arbejde i opgaveløsningen.

Jeg vil med min medfølelse ønske alle Vaavas tidligere kolleger, venner og ikke mindst hans familie det bedste i livets videre forløb.

Ære være Bent Ole Kleist, Vaavas minde!

Med venlig hilsen

Kim Kielsen,
Formand for Naalakkersuisut