Fremtid for Nuuk og Østkysten

Borgmester Asii Chemnitz Narup og Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Knud Kristiansen afholdt mandag den 5. september 2016 et meget frugtbart møde. Naalakkersuisoq Knud Kristiansen redegjorde for status for de nye lufthavne i Kommuneqarfik Sermersooq i Ittoqqortoormiit, Tasiilaq og Nuuk. Asii Chemnitz Narup forelagde de meget spændende udbygningsplaner for Nuuk, som kommunalbestyrelsen arbejder med.

Asii Chemnitz Narup udtrykte også sin bekymring over de mange tomme boliger, der kan ses i Selvstyrets boligblokke. Knud Kristiansen kunne oplyse, at der nu i administrationen er sat stor fokus på at få belyst omfanget af boliger med skimmelsvamp, så disse boliger kan blive renoveret og beboelige igen. Der er afsat midler til renovering af de enkelte boliger og arbejdet pågår, både med at beskrive omfanget men i særdeleshed også med den konkrete udbedring.

Desuden oplyste Knud Kristiansen om det arbejde, der pågår, med at udarbejde Sektorplaner for Selvstyrets boliger. Dermed bliver det klart, hvilke ejendomme der skal saneres, og hvilke ejendomme der skal renoveres.