Ministre underskriver ny samarbejdsaftale på beredskabsområdet

 

Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Energi, Mala Høy Kúko og Forsvarsminister og Peter Christensen har i dag underskrevet en samarbejdsaftale på beredskabsområdet.

"Jeg er glad for at vi med samarbejdsaftalen nu giver vores brandfolk bedre muligheder for efteruddannelse samtidig med at den giver os endnu bedre rammer for samarbejdet med Beredskabsstyrelsen i Danmark", udtaler Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Energi Mala Høy Kúko.

Forsvarsministeriet, Beredskabsstyrelsen i Danmark og Departementet for Natur, Miljø og Energi er enige om, at der har manglet en samarbejdsaftale, der bekræfter muligheden for, at Grønland kan gøre brug af Beredskabsstyrelsens bistand i form af blandt andet uddannelse og rådgivning. Redningsberedskaberne (i daglig tale brandvæsnet) kan nu, efter underskrivelsen af aftalen, på lige fod med de danske kommuner tage kurser i Beredskabsstyrelsens uddannelsesinstitutioner. Redningsberedskaberne kan også få rådgivning fra Kemisk Beredskab i akutte situationer.

I forbindelse med samarbejdsaftalen, arbejder departementet på at udvikle samarbejdet med Forsvarsministeriet, især med Beredskabsstyrelsen. Det drejer sig om brug af forebyggelsesmaterialer, kompetenceudvikling og konstruktiv erfaringsudveksling imellem myndighederne.

Stemningsbilleder fra underskriftsceremonien.

 

For nærmere information kontakt ministersekretær Elise Uupi Kuitse, telefon 345414, eukl@nanoq.gl eller Afdelingschef Karen Anne Arleth, telefon 551585, mail knar@nanoq.gl.