Orienteringsrejse

Udenrigs- og Sikkerhedspolitisk Udvalg samt Naalakkersuisoq Vittus Qujaukitsoq på orienteringsrejse

Inatsisartuts Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske Udvalg er i dagene 29. august til 31. august 2016 på orienteringsrejse til Washington, D.C. og Colorado Springs i USA. Med på rejsen er ligeledes Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq.

På orienteringsrejsen mødes Udvalget og Naalakkersuisoq med en række aktører inden for den amerikanske administration med relation til Arktis og Grønland samt forsvars- og sikkerhedsanliggender. I Colorado Springs vil man endvidere besøge Air Force Space Command, som varetager relationer for blandt andet Thule Air Base.

Formand for Inatsisartuts Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske Udvalg Justus Hansen udtaler: ” Det er godt at Udvalget sammen med Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender har mulighed for at sætte sig grundigt ind i forsvars- og sikkerhedspolitiske forhold, som er af stor betydning for Grønland.”

Naalakkersuisoq Vittus Qujaukitsoq udtaler: ”Jeg er glad for, at jeg har fået muligheden for at følge med Udvalget på denne rejse, som vil give gode erfaringer og inspiration til de kommende drøftelser om forsvars- og sikkerhedspolitiske forhold til Inatsisartuts efterårssamling. En rejse som denne giver en god forståelse for de forhold der gør sig gældende i forhold til den amerikanske militære tilstedeværelse i Grønland.”

Orienteringsrejsen er blevet organiseret af Grønlands Repræsentation i Washington, D.C..

For yderligere information, kontakt: udenrigsdirektør Kai Holst Andersen, +45 40 17 82 93