Doris ønsker at forbedre psykiatrien i Grønland

Naalakkersuisoq for Sundhed og Nordisk Samarbejde Doris Jakobsen deltager i dag 21. august i Vestnordisk Råds Årsmøde i Qaqortoq.
Siden årsmødet i år, som foregik i Grønland, afholdte Doris Jakobsen mødets hovedtale i sit virke som samarbejdsminister.
Her introducerede Doris Jakobsen status og fremgang for Vestnordisk Råds rekommandationer. Under talen præsenterede Naalakkersuisoq ligeledes nogle af de politiske visioner som stemmer i overens med Vestnordisk Råds rekommandationer.
-”Et af mine politiske visioner er at forbedre psykiatrien i Grønland. Jeg har stor fokus på at forbedre vilkårene for vores borgere med psykiske sygdomme og deres pårørende”, udtrykker Doris Jakobsen i sin hovedtale og uddyber:
”Blandt tiltagende er vi i øjeblikket i gang med at få Psykiatrifondens film til børn med forældre med psykisk sygdom ”Snak om det” oversat til grønlandsk. Det er undervisningsmateriale til elever i 1-7 klasse, som sætter fokus på, hvordan det er at være barn i en familie med psykisk sygdom. Filmene og undervisningsmaterialet skal udbredes til skoler i hele Grønland og andre relevante institutioner”, pointerer Doris Jakobsen.
Vestnordisk Råds opfordrer regeringerne til at samarbejde om uddannelse af sundhedspersonalet i landene og undersøge mulighederne for videreudvikling af psykiatrisk samarbejde.
Hovedtalen blev vel modtaget af Rådet og deltagerne.
For mere information kontakt venligst sagsbehandler: Monika Paulli Andersen, mobil: +299 553320 – mopa@nanoq.gl. eller Ministersekretær Rosa Thorsen, Tel.: +299 55 33 03 - RosaT@nanoq.gl