Ny samarbejdsaftale mellem Naalakkersuisut og Kommuni Kujalleq

Det er en glædens dag for Naalakkersuisut og Kommune Kujalleq. Det er i anledning af NAKUUSA’s projekt ”vores hverdag - vores stemmer”, at Kommune Kujalleq, ligeledes som Qeqqata Kommunia og Kommuneqarfik Sermersooq, har taget invitationen til et tre årigt samarbejde til sig, som kan forlænges yderligere.

”Vores stemmer - vores hverdag” er et af NAKUUSA’s projekter, som er, at danne Meeqqat Isummersorfii, børneråd, i landets fire kommuner, og danne Nakuusaaqqat, Rettighedsråd, i alle landets folkeskoler.

 Meeqqat Isummersorfii i kommunerne skal bestå af 13-18 årige unge, som skal være rådgivende organer for kommunalpolitikere og Inatsisartut.

Skolernes råd, Nakuusaaqqat, skal især bestå af skolernes ældste klasser og skal være talerør for alle landets børn.

Naalakkersuisoq Martha Lund Olsen og Kommune Kujalleq’s borgmester Jørgen Wæver Johansen er optimistiske for det nye samarbejde og glæder sig til at høre børn og unges stemmer i fremtiden:

”Det er for mig en dejlig dag, at Kommune Kujalleq har taget invitationen til sig, for at etablere Kommune Kujallermi Meeqqat Isummersorfiat og Nakuusaaqqat i skolerne. Derved vil det blive muligt at høre børns stemmer i deres kommune, netop gennem deres Meeqqat Isummersorfiat og gennem skolernes Nakuusaaqqat. Men, også at udbrede kendskabet af børns rettigheder er et vigtigt område, som vi fra Naalakkersuisut prioriterer”, siger Naalakkersuisoq Martha Lund Olsen.

”Det er meget vigtigt for Kommune Kujalleq at børn og unge i vores Kommune er sikret de bedste vilkår og at de selv er med til at udforme betingelserne for deres hverdag, og jeg regner absolut med at nærværende tiltag vil være med til at højne kvaliteten af Kommunens børne- og ungepolitik, siger Borgmester Jørgen Wæver Johansen

NAKUUSA har afholdt lærerseminar i april 2016 for Kommune Kujalleq’s lærere, således at skolerne i syd kan etablere Nakuusaaqqat, i det nye skoleår.

Med som vidner til underskrivelsen af samarbejdsaftalen deltog Kujataani Meeqqat isummersorfiat:

Naja-Nuka Bjerge Kristiansen, Ninna Olsen, Julie Tittussen, Helga Kielsen Olsen, Adina Geisler Jakobsen og Johanne Kristiansen (Ingo Miki Petersen måtte melde afbud)

Borgmester Jørgen Wæver Johansen er den tredje, som underskriver samarbejdsaftalen med
Naalakkersuisut, hvor Qeqqata Kommunia’s borgmester Hermann Berthelsen og derefter Kommuneqarfik Sermersooq’s borgmester Asii C. Narup var de første til at underskrive samarbejdsaftalen.

For yderligere oplysninger kontakt:

Programleder Arnavaraq Jørgensen, +45 3028 1895, ajoergensen@unicef.dk

Projektmedarbejder Najaaraq Møller, +299 34 66 23, moln@nanoq.gl

 

NAKUUSA er et femårigt samarbejde, som Grønlands Selvstyre og UNICEF Danmark påbegyndte i januar 2011. Samarbejdet har til formål at styrke grønlandske børn og unges rettigheder. NAKUUSA bliver i videst muligt omfang finansieret af fonde.