Grønlandsk idrætskonference afholdes i Nuuk

Nivi Olsen

Den 17.-19. august danner Hotel Hans Egede i Nuuk rammen for konferencen ”Fremtidens idræt i Grønland”, hvor eksperter, foreninger og repræsentanter fra det offentlige mødes for, blandt andet, at diskutere foreningsaktiviteter, idrætsfaciliteter og talentudvikling i Grønland.

Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, Nivi Olsen, glæder sig over, at konferencen bliver afholdt, og ser frem til selv at deltage.

”Vi har i Naalakkersuisut sat os for at styrke og udvikle både bredde- og eliteidrætten i Grønland. Indtil nu har vi lænet os meget op af erfaringer fra andre lande, men mange af de udfordringer, vi har – herunder de store afstande – er unikke for os. Derfor bliver det rigtig spændende at se, hvilke inputs, der kan komme ud af konferencen,” siger Nivi Olsen.

”På trods af udfordringerne trives idrætten i vores land, og det er blandt andet takket være de mange lokale ildsjæle. Vi vil meget gerne i dialog med dem og høre om deres erfaringer med frivillighed, hvad der virker og hvordan man kan inspirere flere til at følge deres eksempel. Idrætskonferencen er et oplagt forum til det.”

Grønlands Idrætsforbund og Elite Sport Greenland har arrangeret konferencen i samarbejde med Lokale og Anlægsfonden, Dansk Boldspil-Union og Idrættens Analyseinstitut.

For mere information se http://www.idan.dk/arrangementer/gronland/ eller kontakt afdelingschef Karl Davidsen på +299 34 56 91 eller kdav@nanoq.gl