Forsvarets Informationsdag

Forsvarets Informationsdag afholdes igen i år i Grønland

Fra d. 16. august til d. 5. september 2016 besøger Forsvarets Informationsdag igen Grønland og kommer rundt til otte udvalgte større byer.

I byerne vil Forsvaret gennemføre briefinger om Forsvarets opgaver i Arktis, værnepligtsuddannelser og karrieremuligheder i Forsvaret. Der vil ligeledes være mulighed for at tage en skriftlig og fysisk test.

Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq udtaler: ”Jeg er glad for, at der igen i år afholdes Informationsdage. De forskellige uddannelser i Forsvaret kan bruges som en personlig udvikling, som et skridt mod andre ungdomsuddannelser eller som en professionel karrierevej, og jeg håber, at vores unge vil tage godt imod tilbuddet.”

Informationsdagen gennemføres i samarbejde mellem Forsvaret, Naalakkersuisut, Kommunerne samt de lokale Piareersarfiit. De unge kan tilmelde sig til Forsvarets Informationsdag i deres respektive byer via Forsvarets hjemmeside eller kontakte den lokale Piareersarfik, hvor man også kan få udleveret uddannelsesbrochurer. 

Naalakkersuisoq Vittus Qujaukitsoq afslutter: ”Der er et stort potentiale i at få flere grønlandske unge ind i Forsvaret. Den nyligt offentliggjorte rapport om Forsvarets kommende opgaveløsning i Arktis viser også, at der er mange vigtige opgaver som i dag og i fremtiden skal varetages i Grønland og det arktiske område. Her håber jeg, at Forsvarets Informationsdag vil få flere unge til at få lyst til at arbejde i Forsvaret i Grønland.”  

I forbindelse med Forsvarets Informationsdag i Nuuk d. 29. august vil der blive afholdt et pressemøde med deltagelse af den danske forsvarsminister Peter Christensen.

Forsvarets Informationsdag 2016 bliver afholdt i følgende byer: 
  • Tasiilaq, d. 16. august
  • Nanortalik, d. 19. august
  • Qaqortoq, d. 22. august
  • Paamiut, d. 24. august
  • Nuuk, d. 29. august
  • Sisimiut, d. 31. august
  • Aasiaat, d. 2. september
  • Ilulissat, d. 5. september

Se mere om Forsvarets informationsdag og tilmelding på: forsvaret.dk/grønland

For mere information kontakt: Major Torben Grinderslev tlf. +45 72819251