Majoriaq - Job-, Vejlednings- og Opkvalificeringscentrenes nye navn

Den 1.juli fik Job-, Vejlednings- og Opkvalificeringscentrene landet over navnet Majoriaq.

Det grønlandske ord Majoriaq, betyder på dansk, en skråning man skal op ad. Majoriaq skal være et sted for jobsøgende, hvor de kommer op igen med enten vejledning, opkvalificering og finde vej ud til arbejdsmarkedet eller i uddannelse og ud af ledigheden.

Fra 1.januar 2016 blev Piareersarfiit og Arbejdsmarkedskontorerne med det nye lov om JVO centre sammenlagte landet over, som et led i Naalakkersuisuts beskæftigelsesstrategi 2015 ”et trygt arbejdsmarked”.  Det tidligere arbejdsmarkedskontorer og Piareersarfiit skal fremover arbejde tættere sammen. Målet er at skabe én indgang.

”Der er behov for en smidig og effektiv vejledning af unge og ledige, når de henvendelser sig på et Majoriaq center, så de hurtigere kan komme i gang med en uddannelse, kursus eller komme på job og kommer ud af arbejdsløsheden. Jeg tror på at der vil ske en synergi effekt ved at Piareersarfiits og Arbejdsmarkedskontorers ressourcer nu er lagt sammen, og borgerne kun har et sted at få udarbejdet en handlingsplan og ikke skal igennem flere instanser for at komme i gang igen, siger Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq.

For yderligere informationer kontakt Departementschef Jørn Skov Nielsen, +299 34 56 34, jsn@nanoq.gl