Laksefiskeriet starter den 15. august 2016

Naalakkersuisut har vedtaget at laksefiskeriet i 2016 starter den 15. august og slutter den 31. oktober. Kvoten i 2016 er sat til 32 tons. Opfisker man kvoten på 32 tons før den 31. oktober slutter fiskeriet med øjeblikkelig virkning, denne vil blive meddelt pr. pressemeddelelse.

Erhvervsfiskerne skal have en licens for at kunne fiske laksen. Fangsten må ikke indhandles i indhandlingsstederne men kan derimod sælges på følgende steder, brædtet, restaurationer, hoteller eller institutioner.

Fritidsfiskerne må kun fiske til eget forbrug. Både erhvervsfiskere og fritidsfiskere skal rapportere deres fangster på et skema. Skemaet kan hentes i businessingreenland.gl under kystnærfiskeri eller ved at henvende sig hos Grønlands Fiskeri Licens kontrol GFLK ved at ringe til dette nummer 345000 eller ved at skrive til gflk@nanoq.gl. Rapportering sker hver gang erhvervsfiskeren har solgt sin fangst og hver gang fritidsfiskeren har røgtet sit garn.

Den årlige laksekvote er fastsat, i en tre-årige aftale i periode 2015-2017, mellem Grønland og NASCO til at være 45 tons pr. år. Dog er kvoten i 2016 fastsat til 32 tons pga. overfiskeri med 13 tons i 2015.

For yderligere oplysning kontakt: Afdelingschef i Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug Emanuel Rosing, e-mail: emanuel@nanoq.gl